Проект «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК»

                              «Значення Шопена ширше музики.» Борис Пастернак.

      Завдяки проекту «Турботливий зв’язок» 14 листопада відбувся online-захід! Тема зустрічі «Життя та творчість  Ф.Шопена» Фредерик Франсуа Шопен (1810-1849) – піаніст, великий композитор, який залишив велику спадщину музичних фортепіанних творів.

      Він народився у Польщі, у селі Желязова Воля недалеко від Варшави, у музичній родині француза та польки. З дитинства був оточений грою батька на скрипці та флейті, співом матері та вже до 6 років самостійно почав займатися грою на фортепіано. У сім’ї окрім талановитого та допитливого хлопчика виховувалися ще три дочки, проте лише Фредерік пов’язав своє життя з музикою.

     Першим провідником у світ музики для Шопена став знаменитий піаніст Войцех Живний. У 19 років Шопен переїжджає до Франції. У Парижі Шопен познайомився з Ф. Листом.

      Зустріч із Жорж Санд змінила все життя Шопена. Дивно, як могли зійтися два таких протилежних характером людини. Він, з чуйною і ніжною душею музиканта, вона любила постійний шум, рух, зустрічі з новими людьми, прогулянки паризькими вулицями. Але було те, що їх поєднувало. Це музика Шопена.

    Учасники online-зустрічі с задоволенням прослухали деякі музикальні твори цього видатного композитора.

     Бережить себе та своїх рідних і близьких!

     Миру та віри нам усім!

     До нових зустрічей!

Комментарии закрыты.