ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК

      Учасники проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» Херсонського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» зібралися разом 20 березня на онлайн-зустрічі у літературно-музичній вітальні. Усі слухачі цього заходу з зацікавленістю знайомилися з біографією та творчістю Михайла Казініка. Музикант і режисер, мистецтвознавець і педагог, людина надзвичайних талантів, ерудована, інтелігентна – все це можна сказати про  нього. Все своє життя він присвятив музиці та освіті.

    Михайло Казінік народився 13 листопада 1951 року у Ленінграді, у сім’ї гірничого інженера Семена Михайловича Казініка, уродженця білоруського села Черея (тепер — Чашницького району Вітебської області Білорусі), та Белли Григорівни Левіної, уроджениці білоруського міста Чашники (тепер — Вітебської області Білорусі)

      У 1953 році сім’я переїхала до Вітебська. У 1958 році Михайло вступив у Вітебську музичну школу № 1 по класу скрипки. У 1960 — отримав Першу премію на конкурсі молодих виконавців у Вітебську.

     У 1968 році продовжив навчання у Вітебському музичному училищі. У 1970 — вступив до Білоруської державної консерваторії в Мінську, яку закінчив у 1975 році в класі професора Михайла Гольдштейна. У 1970 році отримав Першу премію на міжнародному конкурсі Міністерства культури Білорусі, присвяченому 200-річчю від дня народження Бетховена. Конкурс проводився для студентів консерваторій Східної Європи в рамках міжнародної конференції, присвяченої творчості Бетховена.

   Із відгуків присутніх на онлайн- зустрічі: « Яке це щастя – дізнаватися і осягати за допомогою М.Казініка про творчість геніальних поетів і композиторів

     Бережить себе та своїх рідних і близьких!

     Миру та віри нам усім у Перемогу!

     До нових зустрічей!

Комментарии закрыты.