ТОРАТЕРАПІЯ

Завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» 05 травня для учасників Клубних програм  Херсонського єврейського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» відбулася online— зустріч з  «ТОРАТЕРАПІЇ». Розпочав зустріч директор Центру Олександр Вайнер. Він розповів про основні напрямки роботи у цей непростий час, та відповів на питання присутніх.

       Про відродження життя у нашому рідному місті учасники дізнались з розповіді волонтера Центру Софії Гельфандбейн, яка в  постійній рубриці «Новини Херсонщини» повідомила про них.  

        Також за допомогою психолога Тетьяни Резуненко слухачі розглянули наступну главу ТОРИ. Ми знаходимося у розділі «Емор». Тора в останніх трьох пройдених нами Тижневих розділах веде нас від святості звичайних людей-євреїв через святість коенів до освячення часу, де перераховані всі свята, встановлені Все-ним.

      Це один із розділів, де багато заповідей. Вони подібні до поради — яким чином наблизитися до Все-ньому і вони ж, як дорожня карта життя.

      Ми звикли, що зі злом треба боротися… Проте постійна боротьба втомлює. То може привнести у світ більше світла і тим самим розігнати темряву? Більше Тори – більше світла!

     А тепер про час… Суть людини в тому, як вона використовує час. На добу 24 години. Чи виділяємо ми 10% на молитву, скільки часу посміхаємося, думаємо про хороше і чи несемо радість світу, підвищуючи свій «коефіцієнт корисної дії»?

      У житті є місце і радісною подією та прикрощами. Ми всі зараз це переживаємо. «Навіть у важку годину, в момент біди — не втрачай надію, не впадай у відчай, не дай похмурим думкам здолати тебе, — ще настане час спокою і радості…» — Рабин Реувен П’ятигорський. Наближається Шабат і ще будуть Свята!

       Шабат Шалом!!!

Комментарии закрыты.