ТОРАТЕРАПІЯ

     «Як чудово, що всі ми тут сьогодні зібралися», а зібралися ми на нашому ковчезі Торатерапії з тижневою главою «Бемідбар» («У пустелі») напередодні свята дарування Тори.

Учасники online зустрічі з задоволенням відповідали на питання, які ставила психолог Тетяна Резуненко:

  • Що таке пустеля?

Це незатишне місце. Тут дуже мало води, немає дерев, що дають захисну тінь. Це розпечені від безжального сонця камені та пісок. Страшні пустельні вітри, що викликають запилені бурі, від яких втомленим мандрівникам важко знайти порятунок. І відчуття самотності…

Чому Тора дається саме у пустелі? Ось причини, які ми розібрали: Тора дана всьому народу Ізраїлю, а отже, у кожного єврея є рівна частка в Торі і рівні зобов’язання перед нею. Пустеля — місце, куди міг потрапити кожен безперешкодно. І… стати подібним  пустелі, коли інтелект має бути спустошений (чистий) від усього чужого, щоб Свята Тора мала там місце і змогла вкоренитися. Слухачі  доповнили, що це поле діяльності з дорогоцінним ресурсом часу для творення і де, звичайно, є надія на прекрасне майбутнє, де живуть люди з чистою душею та Торою в серці у благодатній любові та світі.

      Про відродження життя у нашому рідному місті учасники дізнались з розповіді волонтера Центру Софії Гельфандбейн, яка в  постійній рубриці «Новини Херсонщини» повідомила про них.

       Шабат Шалом!!! 

Комментарии закрыты.