«Піжамна бібліотечка»

Восьмого вересня представники Херсонської общини Олена Гельман та Ганна Пшенична побували на першому всеукраїнському семінарі програми «Піжамна бібліотечка» (PJ Library ).

Програма PJ Library була заснована Фондом Гарольда Грінспуна (Harold Grinspoon Foundation) в 2005 році. Тоді 200 сімей в США стали першими учасниками проекту і отримали книжки. З тих пір майже 620 000 єврейських дітей щомісяця отримують в подарунок неперевершені дитячі книжки, які цікаво читати всією родиною.  З 2019 року програма почала свою роботу в Україні.

У березні 2019 року з’явилась можливість підписатися на книжки «Піжамної бібліотечки» для сімей з дітьми від 2 до 8 років із Києва, Дніпра, Одеси і відповідних областей.

З вересня книжки будуть надсилатися також і в інші області України. Протягом року щомісяця, окрім серпня та зимових канікул, учасники програми будуть отримувати єврейську дитячу книжечку в подарунок з доставкою додому.

Учасниками Програми можуть стати сім’ї з дітьми від 2 до 8 років включно.

Любов до читання — одна з фундаментальних єврейських цінностей, яку більшість батьків хотіли б передати своїм дітям. Родинне читання — це найкращий спосіб підтримати зв’язок між поколіннями. Програма «Піжамна бібліотечка» раз-у-раз поширює ці цінності, і заохочує батьків частіше знаходити час для читання і розмови з дітьми про найважливіші речі перед сном. Абревіатура PJ у назві проекту PJ Library означає pyjamas, тому програма називається «Піжамна бібліотечка».

Читання і обговорення книжок, які надає учасникам PJ Library, об’єднує не тільки різні покоління однієї сім’ї, а й єврейські родини, які живуть в різних країнах.

Приєднуйтесь до програми і підписуйтесь на книжки «Піжамної бібліотечки»!

Основним змістом міжнародної благодійної програми PJ Library ( «Пі Джей Лайбрері», або Піжамна бібліотечка, далі — «Програма») є поширення за безкоштовною передплатою художньої літератури з єврейської тематики серед сімей з дітьми до 8 років включно. Основним покликанням програми є сприяння інтеграції молодих сімей в єврейське громадське життя з метою збереження єврейської самосвідомості у майбутніх поколінь.

Більше інформації на сайті програми Піжамна бібліотека  або в бібліотеці БОЄЦ «Хесед Шмуєль».

Комментарии закрыты.