ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК

      Учасники проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» Херсонського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» зібралися разом 08 травня на онлайн-зустрічі у літературно-музичній вітальні. Присутні розглянули та обговорювали дві теми, які збіглися у цей день — День пам’яті і примирення та свято Лаг ба Омер.

     День пам’яті та примирення вже вісім років відзначається в Україні . Це важливий для кожної людини день, який відрізняється сильним символізмом. Пам’ять означає, що ми пам’ятаємо тих, хто поклав своє життя в період з 1939 до 1945 року. Примирення є символом того, що всі країни повинні об’єднатися разом. Особливо зараз учасники онлайн-зустрічі з жалем та болем пригадували 24 лютого 2022 року, коли на територію України знову прийшла війна.  Віримо, що скоро відсвяткуємо перемогу над окупантами.

      До теми Лаг ба Омеру зробила гарний перехід волонтер Центру, учасниця ансамблю «Кохавім» — Катерина Чистякова, яка прочитала вірш присвячений   цьому святу. Про містику та звичаї, атрибути та традиції слухачі розповідали після перегляду відеороліка. А потім почалися роздуми :

  • Чому ми радіємо у Лаг-баОмер?
  • Де навчають радості? Та інші.

Гарних, безпечних свят! Мирного неба та нашої ПЕРЕМОГИ!

Комментарии закрыты.