ТОРАТЕРАПІЯ

       Сьогодні ввечері ми традиційно зустрінемо Шабат.
16 червня на online- зустрічі з  «ТОРАТЕРАПІЇ»  завдяки шановній волонтерці Центра Софії Гельфандбейн учасники online- зустрічі дізналися про події, які відбуваються на нашій рідній Херсонщині, про наслідки підтоплення. Так  через підрив дамби Каховської ГЕС було пошкоджено Музей євреїв Херсонщини, який знаходився в Еврейскому благодійно-общинному Центрі «Хесед Шмуель». Через цю техногенну катастрофу назавжди знищені або понівечені десятки  об’єктів культурної спадщини, серед яких опинився і наш музей. Його експонати, що розповідали про двохсотрічну історію життя єврейської громади. Також в музеї Центру діяла виставка «Холокост на Херсонщині», де були представлені матеріали обласного архіву: свідчення свідків очевидців розстрілів євреїв у містах та селах району, фотографії місць страт.

       Оnline- зустріч продовжила психолог Тетяна Резуненко з розгляду тижневої глави Тори ШЛАХ (Пішли) — «Пішли від себе людей, щоб подивитися землю …». Це сказав В-ній Моше про розвідників. У тексті Тори стоїть дієслово «латур» — їздити з пізнавальною метою, як турист. І саме із цією метою посилалися розвідники на заповітну землю. Всім учасникам було поставлене завдання- пригадати себе у ролі туриста. А що відбувається з розвідниками, представниками колін обраного народу? У десяти з них тривожність, підозра, страх перед невідомістю… І це бачення та відчуття вони передали народові. Тора завжди орієнтує людину на важливе та актуальне!

       Психолог нагадала всім, що важливо вміти побачити в собі й навкруги те, що є насправді, а не те, що нам хочеться побачити, до чого звикали, чого боїмося. І внутрішній, правильний «розвідник» допоможе виявити згубні емоції, стани та виявити корисні, творчі якості та почуття. Нам це дуже потрібно та насущно.

Були і питання, що ж таке милість? У розділі є слова: «Господь довготерпеливий і багатомилостивий …». Уявіть, що кожен із нас посланець на своєму місці. Якщо посланник відчуває ПОСЛАВШОГО, це вже милість, сила, довіра, сподівання і відчуття — ти не один, ти під покровом Всевишнього!

       Віримо, сподіваємося, даємо життя хорошим думкам та мріям!

       Ця оnline- зустріч відбулась завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК».

       Шабат Шалом!!!

       Мирної Суботи всім нам!

Комментарии закрыты.