ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК

       У нашій тяжкій ситуації при постійних обстрілах люди перебувають у дуже пригніченому стані.

      «Голос допомоги – голос обставин» — цієї теми торкнулась психолог Тетяна Резуненко на онлайн-зустрічі, яка відбулась 19 червня завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК». Як полегшити, як допомогти в затяжному стресі, заціпенінні та страху, що сковують? Учасники онлайн-зустрічі отримали відповіді та поради від досвідченого психолога.  Психологічно важливо ухопитися за будь-яку «соломинку» допомоги, навчитися чути підказки, що оточують нас. Разом ми пробували вийти за межі звичного: звикли дихати автоматично — а тепер спробуємо короткий час дихати усвідомлено, відчуваючи вміст повітря, що вдихається, його аромат, його колір. Простежити потік руху цілющого ковтка і направити його у всі частини свого тіла. Щоб пам’ятати і практикувати це є підказки: блакитне небо з білими хмарами, біло-блакитний прапор Ізраїлю, пісня «Кахоль велаван», яку ми прослухали.

        Ми також переглянули короткометражний чорно-білий фільм «Двоє». Спробували простежити його актуальність та знайшли підказки для нашого часу. Хлопець закохався у дівчину, яка виявилася глухою. Дар чути — велика цінність, коли ми не просто чуємо, а вслухаємося — Шма Ісраель! Слухаємо себе і включаємо внутрішнього «розвідника», який викриває ворога (страх, зневіра…) і потім його виганяє.

       Застосовуємо головні ліки – подяку. Нам є за що дякувати! Нехай це є барвистим калейдоскопом з музикою радості. І ми почнемо писати сценарій нашого фільму «Я не один». Фільм буде поки короткометражним (практика починається з малого), зате кольоровим!

      Бажаємо миру та віри нам усім!

Комментарии закрыты.