ТОРАТЕРАПІЯ

     Ми часто недооцінюємо свою силу до творення та руйнування. Оскільки в кожній людині є весь всесвіт, людина може зробити набагато більше руйнувань у собі та інших, ніж здається на перший погляд. 23 червня на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» учасники дізнались про тижневий розділ «Корах» в якому йдеться про історію бунту. Корах намагався заперечити авторитет Моше. «І зібралися вони проти Мойсея та Аарона, і сказали їм: Досить вам! Адже все суспільство, всі святі, і серед них Бог; Чому ж ви підноситеся над зборами Б-га?».

Психолог  Тетяна Резуненко розкрила основні уроки цієї глави. Корах — двоюрідний брат Моше — був розумний, багатий і дуже харизматичний. Прийшовши до Моше, Корах звернувся до нього з наступним запитанням: чи потребує будинок, повний святих книг, мезузи? Моше відповів, що потребує, а Корах почав переговорити. Нам важливо зрозуміти, що будинок, повний книг, символізує людину, яка має знання Тори. А мезуза нагадує про використання цих знань та застосування їх у житті. Щоб реалізувати знання, потрібний план, дії, конкретні кроки.

Корах та його оточення були рухомі заздрістю, ненаситністю, гордістю, чим згубно впливали на суспільство. Проблема конфліктності актуальна за всіх часів — завжди траплялися чвари, війни, жертви. І в цьому випадку призвідники, і ті, хто їх підтримав, отримали справедливу відплату — поглинання землею і мор. А безпричинна ненависть була усунена дивом з палицями Аарона та старійшин інших колін: тільки палиця Аарона розквітла і відродилася, інші ж представники колін забрали свої сухі палиці. Чергова відповідь Вс-його. Вийдемо за рамки звичного і подивимося добрими очима на це диво: «посох» будь-якої людини може розцвісти в його місії, яку визначив йому Бог.

Творець завжди готовий допомогти, якщо ми звернемося до Нього. Тора пояснює людям їхню відповідальність перед один одним, щоб усі жили в коханні та взаєморозумінні.

Як завжди цікаво провела рубрику про події, які відбуваються на нашій рідній Херсонщині  шановна волонтер Центру Софія Гельфандбейн.

Ми змінюємо себе і змінюємо світ на краще.

Шабат Шалом!!!

Комментарии закрыты.