ТОРАТЕРАПІЯ

Все тече, все змінюється…

        30 червня online- зустріч з «ТОРАТЕРАПІЇ», яку розпочав директор Центру «Хесед Шмуель» Олександр Вайнер. Він звернув увагу на те, що треба цінувати людей, які поряд з нами, які працюють в організації та добре роблять свою справу у цей непростий час. Про допомогу тим, хто цього потребує, як матеріальну так і духовну.

       Про відродження життя у нашому рідному місті учасники дізнались з розповіді шановного волонтера Центру Софії Гельфандбейн, яка в  постійній рубриці «Новини Херсонщини» повідомила про них.  

       Далі учасники дізнались про  двотижневі розділи ТОРИ — «БАЛАК та ХУКАТ». За звичаєм ми розпочинаємо пошук актуальних уроків і практик на сьогодні, коли в душі порожнеча — «пустеля». Психолог  Тетяна Резуненко розкрила основні уроки цієї глави.

      Які три фізичні речі потрібні людині? Їжа, вода та дах над головою, де вона буде мати захист.  Три рідні людини: Мірьям, Аарон та Моше. Всі вони служать В-ному і народу під час мандрування пустелею. Завдяки цим людям 40 років народ спостерігав чудеса.

  •  У заслугу Аарона — хмари слави оберігали весь народ. Його любов і готовність допомогти була самовідданою.
  • На заслугу Моше — ман посилався на їжу. Для когось ман на порозі знаходився, а комусь треба було шукати все індивідуально. У духовному сенсі ман (Тора) — їжа для душі з необхідними вітамінами.
  • У заслугу Мірьям все суспільство мало воду, яка не насичує, але життєво необхідна, доносячи цілющі елементи до всіх точок організму.

Наш урок:

  1. Ми всі під захистом і необхідно дати захист іншому, хто його потребує.
  2. Ман (Тора) нас живить і ми маємо ділитися її словами з охочими.
  3. Випити уроки Тори і напоїти спраглих.

У нас усіх є така нагода.

          Шабат Шалом!!!

Комментарии закрыты.