ТОРАТЕРАПІЯ

Все в наших руках, тож їх не можна опускати.

7 липня на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» учасники дізнались про тижневий розділ «ПІНХАС» в якому йдеться про порушників закону. Якщо закон порушується, люди вступають у середу беззаконня. У перших двох віршах глави говориться: “І сказав Всевишній Моше: Пінхас, син Елазара, сина Аарона-коена, відвернув Мій гнів від Ізраїлевих синів…”. Мор у народі припиняється, а Пінхас отримує нагороду – заповіт вічного священства.

Разом з психологом  Тетяною Резуненко розглядали основні уроки цієї глави — теми справедливості та об’єктивності. Прослухали низку історій з юдаїзму щодо об’єктивності. Підсвідомість людини завжди тисне на кнопку свого інтересу, зону комфорту, упередженості. Тора висуває суворі вимоги до судів, щоб не втрачати справедливості та об’єктивності. У судових засіданнях з питання високосного року не могли брати участь цар і Первосветник, оскільки в кожного був свій інтерес. Що робити? Ребе радять: «Зроби собі наставника!» Ця духовна людина збоку бачить тебе об’єктивно і дасть тобі дзеркало твого стану. Нехай у нашому житті буде постійне пізнання себе, зв’язок із духовністю та добрими стосунками з людьми. Скільки глибин розкриває нам Тора і всі вони актуальні для всіх та на всі віки!

Як завжди, учасники online- зустрічі   з інтересом прослухали рубрику про події, які відбуваються на нашій рідній Херсонщині. Їі провела шановна волонтер Центру Софія Гельфандбейн.

Ми змінюємо себе і змінюємо світ на краще.

Шабат Шалом!!!

Комментарии закрыты.