Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ МЕЖ»

02 серпня в проекті « Університет без меж» ми продовжили цикл пізнавальних online –  зустрічей  з історії єврейського народу. На ній учасники дізнались про другу Юдейську війну — друга з єврейсько-римських воєн (Війна Квіет). Повстання охопило східні провінції Римської імперії: Киренаїку, Мармарику, Єгипет, Кіпр, Палестину, Месопотоамію.

Назва Війна Квіет, або Війна Кітоса походить від імені римського генерала мавританського походження Лузія Квіета, який безжально придушив єврейське повстання в Месопотамії. Лузій Квіет був спрямований імператором Траяном як прокуратора в Юдею для приборкання повсталих там. На цій посаді він залишався до тих пір, поки його не відкликали до Риму, де він, як потенційний конкурент, був страчений за наказом імператора Адріана.

Війна Квієта і повстання Симона Бар-Кохби завдали істотних ударів по єврейському народу. Внаслідок втрати державності, катастрофічного зменшення чисельності євреїв, життєвий рівень народу перебував на найнижчому рівні. Наразі питання виживання взяли на себе керівники єврейських діаспор, розкидані в усіх частинах Європи, Азії та Африки.

Висновки, які зробили керівники єврейських діаспор — протистояти силі лише може мудрість.

Цю подорож у часі ми здійснили разом з письменником, істориком та просто чудовим оповідачем Віктором Михайловим.

Комментарии закрыты.