ТОРАТЕРАПІЯ

      11 серпня на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» ми розглядали тижневий розділ ТОРИ, який носить назву «Реє» — «Дивися, я вважаю перед вами сьогодні благословення і прокляття». Нам дається вибір. Разом з психологом  Тетяною Резуненко учасники разглядело основні уроки цієї глави  та отримували відповіді на свої питання:

— як реагувати на прокляття;

— чи треба відповідати на прокляття;

— та як можна захиститися від них тощо…

Будь-яка людина бажає отримати благословення, а саме слово «прокляття» лякає кожного. Ми спробували розглянути це слово і звернутися до мудреців. Тлумачення мудреців — не просто їхня думка, це розкриття різних рівнів змісту, закладених самим Творцем у слова Тори. Благословенню та прокляттю передує слово «Я», а все, що від Нього не може бути прокляттям. Навіщо ці складності потрібні? Щоб зробити правильний вибір. Важливо осягати та виконувати закони Тори, щоб не мати ці труднощі на власному досвіді. Ряд порад та відповідей ми знайшли у мудрого царя Шломо.

Як завжди, учасники online- зустрічі   з інтересом прослухали рубрику про події, які відбуваються на протязі тижня на нашій рідній Херсонщині. Їі підготувала  та провела шановна волонтер Центру «Хесед Шмуель» Софія Гельфандбейн.

Наближається місяць Елул, останній місяць єврейського календаря. Це місяць тшуви — каяття, і підготовки до нового року. Нехай кожен день цього місяця супроводжується нашим вибором добра, благословення при вивченні Тори та виконанні заповідей!

Ця online- зустріч відьулась завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК».

Шабат шалом! Всім мирної та спокійної суботи!

Комментарии закрыты.