ТОРАТЕРАПІЯ

25 серпня на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» ми розглядали тижневий розділ ТОРИ «Кі Теце» — «Коли вийдеш на війну над своїми ворогами…» Чому не сказано «проти ворогів»? Тора показує, що наше життя є боротьба зі злим початком — заздрість, образи, гординя… Разом з психологом Тетяною Резуненко учасники розглянули питання про боротьбу добра і зла, про прощення. Допомогла нам одна із заповідей — «Коли збудуєш новий дім, зроби огорожу на даху своєму». Що криється за цією огорожею, що вона узагальнює? Ті заповіді, які має виконувати! Збудував будинок — постав огорожу, щоб ніхто не впав, поставив двері — прикріпи мезузу, прокинувся вранці — молитва вдячності, лягаєш спати — Шма Ісраель… І це все закони дій, мовлення, думок у спілкуванні з людьми та Вс-нім.

Ще психолог звернула увагу на стан людини, яка виконує заповіді, на прикладі працівника у винограднику та пшеничному полі. Хліб – основний, щоденний продукт харчування, а виноград – насолода, десерт.

  1. Виконання заповіді бо треба — подібно до хліба.
  2. Виконання заповіді в радості і з наміром — подібно до винограду.

І те й інше завгодно Богові і винагороджується Ним.

Виконуючи заповіді, особливо цього місяця Елул.

Як завжди, учасники online- зустрічі   з інтересом прослухали рубрику про події, які відбулись на протязі тижня на нашій рідній Херсонщині. Їі підготувала  та провела шановна волонтер Центру «Хесед Шмуель» Софія Гельфандбейн.

Ця online- зустріч відбулась завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК».

Шабат шалом! Бажаємо Всім мирної та спокійної суботи!

Комментарии закрыты.