ТОРАТЕРАПІЯ

    Першого вересня на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» ми розглядали тижневий розділ ТОРИ, який носить цікаву назву  «КІ ТАВО» — Коли прийдеш… «І буде, коли прийдеш ти в країну, яку Б-г твій, дає тобі на спадок…». Ця глава збіглася з Днем знань. Хтось піде до школи, до вузу, а ми продовжуємо навчатись та виносити уроки познайомившись з новою главою. Для нас це є початком нових знань.

Евреї — народ книги, а в процесі навчання є завжди — вчителі та учні. І на початку глава пропонує нам заповідь про перші плоди — «Бікурім». Необхідно було взяти перші плоди семи видів рослин та віднести до храму. І як завжди постають питання:

— Чи не найпростіше ці перші плоди з радістю з’їсти в сім’ї?

— Чому навчає ця заповідь?

— Чи можна приборкати свій егоїзм?….
Психолог  Тетяна Резуненко відповіла на ці та інші запитання , які виникли у учасників online- заходу після прослуховування Глави. Початок – це щось особливе. І воно має займати почесне місце у нашому житті. Баал-Шем-Тов говорив, що в житті дуже багато Бікурім і важливо звертати увагу на початок дня, на першу думку, на перші слова, які говоримо собі та іншим, на першу дію дня… Все перше має бути добрим і приємним. Початок — це фундамент. Хороший початок — і продовження буде добрим.

Дуже багато цікавих доповнень, стосовно цієї Глави, внесла шановна волонтер Центру «Хесед Шмуель» Анна Росінська. На online -зустрічі учасники групи торкнулися різних тем: пізнання істини, призначення людини, єврейське виховання. І в цих темах багато спільного, вони вплітаються в наш розділ, їхня актуальність названа учасниками «особливою правильністю».

Ця online- зустріч відбулась завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК».

ШАБАТ ШАЛОМ! Бажаємо Всім мирної та спокійної суботи!

Комментарии закрыты.