ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК

«Одеські оповідання» під такою назвою відбулась online-зустріч у літературно-музичній вітальні, яка відбулась 4 вересня завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК». На початку заходу були привітання до Дня міста Одеси. Учасники зустрічі бажали всім жителям і гостям міста добробуту, щастя, міцного здоров’я, а славетній Одесі – миру, процвітання та розвитку.

Далі слухачі дізнались про  творчий шлях Іса́ка Еммануї́ловича Ба́беля, який народився 12 липня 1894 в місті Одеса — українець з єврейськими коренями. Його історії про російську армію і життя в гетто зробили його популярним автором у 1920-х,також він скомпрометував довіру до себе у Радянських властей і був страчений у 1940 році. У своїх численних оповіданнях він яскраво показав життя Одеси. Автор п’єс «Занепад» (1928), «Мандрівні зорі» (за романом Шолом-Алейхема, 1926), «Марія» (1935). Найвідоміші збірки оповідань — «Кінармія» (1926) і «Одеські оповідання» (1931).

Ця online — зустріч спонукала учасників перечитати ще раз твори цього видатного майстра слова та найулюбленіші вислови зачитати на наступному заході.

До нових цікавих зустрічей!

Комментарии закрыты.