ТОРАТЕРАПІЯ

    На нас чекає остання субота перед святом Рош А Шана. Сьогодні на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» психолог Тетяна Резуненко разом з учасниками проекту «Турботливий зв’язок» розглянули тижневі глави ТОРИ «Ніцавим» та «Вайелех».

«Ніцавим» — «Ви всі сьогодні стоїте перед Богом.»

«Вайелех» — «І пішов Моше і говорив їм промови.»

Під час розгляду цих розділів, слухачі дали однослівні назви їм — «стояти» та «йти». На згадку прийшов народний фразеологізм: стій там іди сюди. Парадокс! На що учасники online- зустрічі висловила подив цьому подвійному посиланню. Ну в іудаїзмі ці речі зрозумілі і мають важливе значення.

Ніцавим — твердо стояти всім на позиції Тори і це ЄДНІСТЬ НАРОДУ. Вайелех — як Моше йти до того єврея, який відстав чи загубився і приєднав його до народу Ізраїлю. Це важливе завдання!

У теплій обстановці ми обговорили такі поняття як «точка відсікання» і «точка відліку», як виправити свої помилки перед Рош А Шана те, що було сказано або зроблено не так.

Учасники online- заходу дійшли висновків, що з виправлення промахів необхідно усвідомлення самої помилок та намір виправити їх! Вибачити себе з вірою, що Бог прощає з радістю.

І тут прояснюються точки, згадані вище. Точка відсікання. Ми відсікаємо застрявання в минулих помилках, відсікаємо руйнівні якості та почуття… А точка відліку спрямовує нас на виправлення, створення нового себе…

Нехай Всесвіт запише всіх у книгу «Добрих справ»!!!

Комментарии закрыты.