Святкуємо РОШ А ШАНА разом!

«Радість людська притягує

до себе радість Неба»

(Зогар)

       Що може поєднати нашу велику єврейську сім’ю у складні часи? Ну звичайно свято! 13 вересня відбувся святковий online-захід «Святкуємо РОШ А ШАНА разом!». Ми стоїмо на порозі 5784 року, цього дня Бог завершив створення всесвіту і створив перших людей. За віруваннями в Рош га-Шана Бог визначає долю людини на наступний рік, проте це рішення не остаточне і протягом наступних десяти днів може бути змінене. Тож, з початком нового року починаються десять днів каяття протягом яких віруючі сподіваються отримати сприятливе рішення, яке буде остаточно затверджене на десятий день. Разом ми згадували  історію цього свята,  його символи та традиції.

З радістю зустрічали привітання:

  • Керівника служби «Банківська карта» — Зою Подольську;
  • Керівника служби «Догляд вдома» — Валентину Андрієць;
  • Члена правління Центру «Хесед Шмуель» — Леоніда Гельфандбейна.

Також на учасників online-заходу чекали привітання з усього світу: члени Херсонської общини, які опинилися в різних містах України, Ізраїлю, Німеччини, Швеції та ЮАР, підключилися до зустрічі. Творчо підійшли до зустрічі учасники ансамблю «Кохавім» разом з керівником Медовой Вікторієй. Вони продумали святкову програму , яка включала вірші, музичні номери та пісні на різних мовах.

Чудову можливість бути разом змогли здійснити у рамках проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» -Let’s get connected (проект за підтримки JDC www.jdc.org)

Традиційне вітання на свято: «Шана това у-метука!», що у перекладі з іврита означає «Гарного та солодкого року!».

Нехай свято Рош ха-Шана принесе неймовірний життєвий успіх, вірну удачу і любов, велике щастя і благополуччя. Хай будуть вислухані молитви та надіслано все те, про що мріялося. Нехай життя супроводжується милосердям, добротою душі і справедливістю. Нехай смачні будуть хала і медові яблука.

Комментарии закрыты.