Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ МЕЖ»

     Сьогодні, 04 жовтня, в проекті «Університет без меж» (Проект за підтримки JDC www.jdc.org) ми продовжили цикл музичних online –зустрічей. Учасники проекту дізналися про відомий творчий Союз співаків, які не тільки пронесли своє кохання через все життя, але й увійшли в історію як один із найяскравіших музичних дуетів — Алла Иошпе та Стахана Рахімова. Про їх життя і творчість розповіла композитор, піаніст, чудовий оповідач Вікторія Медова.

    Цей дует популяризував єврейську та узбецьку культуру, оскільки Алла – єврейка, а Стахан – узбек. Автором багатьох композицій була сама А. Йошпе: «Лехаїм, панове!», «Рош-А-Шана» та інших.

    Перелічити всі пісні дуету просто неможливо, їх понад тисячу. Алла, будучи солісткою, починала з бардівських композицій, Стахан — успішно співав «Арабське танго». Але лише разом вони набули популярності. Творчість артистів цінувалася дуже високо, вони стояли поруч із найвідомішими виконавцями того часу, хоча на їхньому шляху було багато труднощів, з якими їм допомагало впоратися кохання… А їхні слова про те, що вони жити не можуть один без одного, стали пророчими

        Учасники online – зустрічі дізналися, як із всенародних улюбленців вони вмить перетворилися на ворогів народу. Найпопулярніший дует Алла Йошпе та Стахан Рахімов відразу втратив усе. Відому пару позбавили звань, з продажу було вилучено та знищено всі їхні платівки та касети. Стахана виключили з партії, а їхню доньку – студентку-відмінницю Таню – вигнали з університету з формулюванням «що не відповідає високому званню радянської студентки».

Наприкінці зустрічі відбувся зворотній зв’язок на якому  учасники висловлювали свою думку щодо неї:

  • Прекрасна і сумна історія кохання
  • Слухаючи ці пісні, ми ніби перегортаємо сторінки життя Алли Йошпе та Стахана Рахімова, перегортаємо сторінки своєї історії…

До нових цікавих зустрічей!

Комментарии закрыты.