Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ МЕЖ»

Сьогодні, 25 жовтня, в проекті «Університет без меж» (Проект за підтримки JDC www.jdc.org) ми продовжили цикл  online –зустрічей про відомих євреїв. «Королева балету» під такою назвою учасники проекту дізналися про жінку, яка підкорила всіх, хто хоч одного разу бачив її на сцені, що віддавала всю себе великому мистецтву музики та танцю — Майя Плисецька. Про її життя і творчість розповіла композитор, піаніст, чудовий оповідач Вікторія Медова.

Важкою була біографія майбутньої прима-балерини. Майя народилася у єврейській,творчій родині. Мама — актриса німого кіно, тітка і дядько — блискучі артисти балету, ще одна тітка — актриса. Батько обіймав керівні посади. Але коли почалися репресії ії батька заарештували та розстріляли, заарештували матір та вислали до Казахстану. Тітка Суламіт багато зробила для своєї племінниці. Вона позбавила її дитячого будинку, удочеривши Майю. Допомогла розпочати навчання у школі балету.

Після закінчення школи балерину помітили, з’явилися провідні ролі: «Лускунчик», «Жизель», «Дон Кіхот», «Спляча красуня».

Багато хореографічних постановок були справою  рук Майї Плисецької. Вона була чудовим балетмейстером. Працьовитість, майстерність, вміння танцювати душею здобули їй любов прихильників та глядачів. Вона підкоряла не лише своїм талантом, її витончена точена постать, грація та краса нікого не могли залишити байдужими.

До нових цікавих зустрічей!

Хороших новин усім нам!

Комментарии закрыты.