Проект «ТОРАТЕРАПІЯ»

Сьогодні, 17 листопада, на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» психолог Тетяна Резуненко разом з учасниками проекту «Турботливий зв’язок»  розглянули тижневий розділ ТОРИ «Толдот» — родовід Іцхака. У Іцхака та Рівки народжуються два сини — Яаков та Ейсав. Це дивовижна пара близнюків, які були у протистоянні ще до народження. Вони абсолютно протилежні у всьому. Це два вічні антиподи, світ контрастів, як день і ніч, мозок і серце, холодне та гаряче…

Учасники  online- зустрічі розглянули два яскраві епізоди — отримання Яаковим первородства Ейсава і отримання ним благословення від батька. Вони висловлювали попередні враження та оцінки: хитрість, заздрість, зрада та брехня. Завдяки мудрецям, коментаторам та глибшому аналізу та зануренню в ці ситуації з’явилися інші точки зору.

— Що важливіше для Ейсава — первородство чи нестримна спрага юшки?

Переконуємося, що верх бере пристрасть насолоди, а розсудливість відсунута на задній план. Ейсав має величезний потенціал. Він архетип пристрастей та бажань, йому бракує холодного розуму, спрямованості, «компаса», яким є Яаков, що став родоначальником 12 колін Ізраїлю. І це відчуває Рівка.

Для нас у цій історії криється важливий урок: коли відчуваємо, що влада емоцій поневолює і шкодить нам, то пам’ятаємо, що Все-ній також наділив нас тверезим розумом і використовуємо його за призначенням.

Бажаємо всім спокійної та мирної Суботи!

ШАБАТ ШАЛОМ!

Комментарии закрыты.