Проект «ТОРАТЕРАПІЯ»

Сьогодні, 01 грудня, на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» психолог Тетяна Резуненко разом з учасниками проекту «Турботливий зв’язок» розглянули тижневий розділ ТОРИ «Ваішлах» — «І послав Яаків посланців перед собою до Ейсава…» Він повертається додому та має зустрітися з братом. Розділ переповнений подіями. Він читається у місяці Кислев – місяці чудес. Перемога – це завжди диво! Боротьба Яакова з ангелом відбувалася у темний час. З настанням світанку ангел каже: «… ти переміг!» і дає йому друге ім’я – Ісраель.

Напередодні Хануки, що також припадає на темну пору року, Учаники online- зустрічі згадували перемогу Хашмонєєв. Ассиміляція тоді не відбулася. Це диво надалі неодноразово повторювалося в галуті! Нам завжди хочеться, щоби було легко. Але Бог за тих, хто готовий до боротьби. Якщо ти здатний поборотися зі своїми страхами, шкідливими звичками, обставинами, якщо готовий протистояти натовпу, тоді ти — Ізраель, тоді здолаєш!

Описана у розділі історія з Діною викликала бурхливе обговорення у групі. Жорстокість Леві та Шимона по відношенню до жителів Шхема по суті врятувала від асиміляції сімейство Яакова на зорі формування ізраїльського народу. Ми простежуємо перемогу на кожному кроці і виносимо урок для себя особисто.

Глава збігається із Новим роком Хасидизму. Тож давайте пам’ятати, що кожен є посланцем Всесвіту, щоб нести світло світу і покращити його.

Бажаємо всім спокійної та мирної Суботи!

ШАБАТ ШАЛОМ!

Комментарии закрыты.