Проект «ТОРАТЕРАПІЯ»

«Шалом! Як ваші справи?».

Як ви вважаєте, чи може таке питання змінити хід історії?

    Сьогодні, 08 грудня, на online- зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» психолог Тетяна Резуненко разом з учасниками проекту «Турботливий зв’язок» розглянули тижневий розділ ТОРИ «Вайєшев» — «І оселився Яаков на землі проживання свого батька». Ми очікуємо, що мова піде про батьків, а йдеться про дітей. Діти — «квіти життя», краса, наші сподівання, наші вкладення…

     Цю нитку краси ми простежимо через весь розділ. Але спочатку починає розвиватися драма (а це вже театр) і для повноти картини необхідно читати два наступні розділи. Чому Езра-книжник цю драму розбиває на окремі розділи? Щоб, ввівши антракт, як у театрі, замислитись і подумати? Значить, це важливо?

      На юного Йосефа випали найважчі випробування у відносинах із братами, які продали його в рабство, а вчинок дружини Потіфара закидає його до в’язниці… Будь-яка людина на місці Йосефа мала б комплекс «жертви», а цей стан має зворотний бік — жорстокість та почуття права на помсту. Йосеф не вважав себе жертвою, а відчував свою «обраність Богом» для якоїсь місії.

       І ось антракт, де ми обговорили красу душі героїв: Йосефа, Тамар, Єгуди, красу і глибину уроків, що відкрилися — високе почуття співчуття та небайдужості щодо оточуючих людей.. А тема снів, така близька кожному, отримала особливу увагу в дискусії учасників online- заходу.

Ми пройшли частину цієї драми. Далі буде…

Бажаємо всім спокійної та мирної Суботи!

ШАБАТ ШАЛОМ!

Комментарии закрыты.