ТОРАТЕРАПІЯ

Учасники проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК»(«Let’s get connected» за підтримки JDC www.jdc.org) 19 січня на  online-зустрічі з «ТОРАТЕРАПІЇ» разом з психологом Тетяною Резуненко розглянули тижневий розділ ТОРИ. Де ми знаходимося в період єгипетських страт і перед нами — початковий етап Виходу євреїв із рабства. Ведуча заходу поставила питання учасникам: чи мають ці страти якесь відношення до нас? Так, вони вказують на приховану в людині руйнівну силу. Якщо розглянуті минулого тижня сім страт стосувалися емоційної сфери, то тепер, глава «Бо» розглядає наступні три страти (саранча, пітьма, загибель первенців) відносяться до інтелектуальної сторони людини — її розуму.

«Саранча» — поглинає і руйнує все в Єгипті. Пізнання, розуміння – це функції розуму. А спотворений розум становить велику небезпеку, особливо коли людина покладається лише на себе, на своє розуміння, переконання, відкидаючи при цьому стандарти Тори. Світ вже стикався з цим на прикладі загарбницьких війн, Голокосту, геноциду народів. І це, на жаль, є актуальним і зараз.

«Темрява» — немає місця світлу, мудрості. Його затьмарює все. Людина не тільки сліпа, а й глуха до того, що відбувається, не залишаючи собі шансу для прояву добра і милосердя.

«Загибель Первенців». Первінець це символ підсвідомості, в яку роками вкладалася неправильна програма та хибні цінності. Паро, який вибрав цей шлях, був позбавлений зворотного шляху.

Тема виявилася настільки актуальною, що викликала гостру дискусію, де ми розібрали важливі питання:

— Чи можна сидіти на двох стільцях одночасно?

— Чи краще там, де некомфортно, але звично, чи там, де треба зробити зусилля та розпочати нове життя? Що таке психологічне рабство?

Зрештою, всі погодилися, що завжди потрібно шукати вихід з рабства. І цей шлях показує нам Тора.

Успіхів усім нам!

Комментарии закрыты.