Проект «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК»

Шалом! Незважаючи на всілякі перешкоди наша online-зустріч  відбулась! 26 лютого учасники проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» Центра «Хесед Шмуель» зустрілись у літературно-музичній вітальні для знайомства з геніальним диригентом і композитором. Тема оnline-зустрічі «Великий диригент Леонард Бернстайн», яку розпочали з перегляду відео де Леонард Бернстайн дерегує фіналом 88-ї симфонії Гайдна винятково виразною мімікою.

Леонард Бернстайн народився в єврейській родині, яка емігрувала перед Першою світовою війною до США з передмістя Рівного. Дівоче прізвище його матері Дженні було Різник, а батько, Самуїл Бернштайн, після втечі до Америки став називатися Семом. Родина жила неподалік Бостона, Сем був дрібним підприємцем, оптовим постачальником перукарських товарів.

Леонард закінчив престижну школу в Бостоні, після якої вступив у Гарвард, де вивчав композицію, а згодом в Інститут музики Кертіса, де мистецтва диригувати його навчали легендарні викладачі. Долю Бернстайна можна назвати справжнім утіленням «американської мрії». У 25 років він став асистентом диригента Нью-Йоркського філармонічного оркестру.

Бернстайн-композитор у своїй музиці змішує класичні принципи європейської музики з елементами джазу, свінгу, рок-музики. Леонарда Бернстайна ще називають пропагандистом музики для всіх вікових та соціальних груп, а його телевізійні музичні передачі стали культовими.

Розповідь про цю видатну людину супроводжувалась музичними творами композитора та його фотографіями.

Він допоміг слухачам online-зустрічі знайти ключ к емоційному сприйняттю та показав як слухати музику і стати фанатом класичної музики!

До нових цікавих зустрічей!

Комментарии закрыты.