Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ МЕЖ»

Сьогодні, 10 квітня, ми продовжили цикл знайомства з відомими євреями. » Засновник лезгинки єврей» під такою назвою відбулась   online-зустріч   в проекті «Університет без меж» (проєкт за підтримки JDC www.jdc.org та Фонду ім. Ч. Хофмана) — це ще одна барва в нашому зануренні у світ єврейської історії. Учасники проекту дізналися про майстра хореографії, засновника ансамблю «Лезгінка» Танхо Селимовича Ізраїлова. Про яскраві захоплюючі сторінки життя написані ним почерком танцю розповіла журналіст та просто чудовий оповідач Вікторія Медова.

Танхо Ізраїлів народився 7 листопада 1917 року у Баку у родині горських євреїв. Він був ще дитиною, коли родина переїхала до Дагестанської області, у село Цовкра Казикумухського округу. Мати Хаєтчім любила грати на гармонії, а хлопчикові подобалося танцювати, хоч батько не дуже схвалював це.

Місцевий колорит селища потомствених канатоходців, їхні свята, гуляння заклали у спостережному та допитливому Танхо глибоке відчуття різноманіття самобутнього фольклору народів Дагестану. Згодом все це буде відтворене в творчості Танхо Ізраїловим та  на різноманітних танцювальних майданчиках. Самобутній горець-танцюрист зміг підкорити глядачів своєю віртуозністю, артистичністю та темпераментом створивши ансамбль «Лезгінка», який об’їздив майже всі континенти світу. Мільйони глядачів аплодували його успіхам.

Відгуки від цієї online-зустрічі:

—             Мене підкорили професійна діяльність, народність та сучасність у творчості Танхо Ізраїлова, колорит всього Кавказу! Майстерна розповідь Вікторіі Медової!

—             Його доля – це натхнення, життя людини, у якої горіла душа! Дуже вдячна за чудову online-зустріч!

Комментарии закрыты.