Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ КОРДОНІВ»

29 березня в Університеті без кордонів пройшла  online-зустріч членів Херсонського єврейського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» , які взяли участь в онлайн-марафоні  «Песах: свобода думок  — особистісні сенси» , який провів психолог Олександр Чеван. У відеоролику цікаво простежується зародження рабської ідеології в думках древніх євреїв, адже тільки їх п’ята частина насмілилась вийти з рабства, а  деякі з них згадували перебування в єгипетському рабстві, наче в раю. Легше жити рабом , ніж боротися за свою свободу.

    Подальшу зустріч провів письменник Віктор Михайлов повідомив, що в цьому році Песах святкується з вечора 5 до ночі 13 квітня, та ознайомив присутніх з історією життя і боротьби лідера та вождя єврейського народу Мойсеєм, основоположником іудаїзму, організатором виходу євреїв з Древнього Єгипту. Він об’єднав ізраїльські коліна в єдиний народ  та став найважливішим пророком в іудаїзмі.

     Усім присутнім було цікаво дізнатись про зустріч Моісея з богом , про десять страт, про знахідки археологів, про поєднання біблійних історій з історичними фактами.

      Продовжуємо вивчати історію древнього народу ,  шануємо його традиції.

Комментарии закрыты.