Проект «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК»

«… Головне – здійснилася мрія мого життя: я дожив до того дня, коли євреї гетто піднялися на свій захист і повели боротьбу у всій її величі і славі». Один із керівників повстання Мордехай Анелевич

Йом ха-Шоа – день Катастрофи та героїзму єврейського народу. Шостого травня відбулась online-зустріч для учасників проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» (Проект за підтримки JDC www.jdc.org).  Присутні вшановували пам’ять загиблих шести мільйонів євреїв, які загинули від рук нацистів у період Другої світової війни. Масове знищення євреїв у багатьох мовах отримало назву «голокост». В івриті існує інший термін – Шоа (лихо, катастрофа). На online-зустрічі були присутні ті, хто пережив Голокост і були свідками тих страшних подій, які їм боляче було згадувати   Але, на жаль, людство не зробило висновків!

Оnline-зустріч продовжили спогадами про життєвий подвиг Януша Корчака — «Життя заради дітей». « Довгі роки він навчав дітей жити, зараз він вів їх в останню путь. І в Корчаку, що згорбився, постарів, веде за руки двох маленьких дітей, і в усіх інших було стільки гідності, що поліцейські гетто витяглися по стойці смирно, віддаючи Корчаку честь, і німці, вражені цією ходою, відчували в ньому мимовільну до себе зневагу…»

Пам’ятаємо!

Комментарии закрыты.