ТОРАТЕРАПІЯ

31 березня для учасників Клубних програм  Херсонського єврейського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» відбулася online- зустріч з проекту «ТОРАТЕРАПІЯ», яку розпочала фахівець з соціально-побутового обслуговування клієнтів Зоя Подольська. Вона розповіла про робота програми та критерії матеріальної підтримки, відповіла на питання присутніх.

Постійну рубрику «Новини Херсонщини» провела волонтер Центру Софія Гельфандбейн. Вона повідомила про події, які відбуваються у нашому місті. Разом пригадали, що 30 березня виповнилося 79 років з дня утворення Херсонської області, площа якої 28 461 км² (4,71 % від території України). Херсонщина за площею має сьоме місце серед інших областей України, вона має 638 населених пунктів.

Також учасники online -зустрічі разом розглянули тижневу главу Тори, яка має назву «ЦАВ», що у перекладі означає повели, накажи. Ми продовжуємо говорити про Храм, про служіння в ньому, про жертвопринесення. Тут наголошуються додаткові вказівки щодо храмової служби. Священикам наказується переодягати одяг, виносити попіл за табір, а вогонь нехай горить незгасаючи… Чому прибирання золи, трудомісткий і нечистий процес ставиться в провину священикам, Коенам? За цим стоїть побоювання, що Коени можуть впасти в гріх людської гордині, яка властива кожній людині.

Разом з психологом обговорили цю якість із його ознаками. Особливу увагу приділили звеличенню та бажанню вчити інших.У цьому розділі відкрився головний щоденний урок скромності та боязкості, де немає місця нечистої гордині.

Жертовник це аналог нашого серця, а вогонь — це наша любов до Бога і ближнього. Нехай на жертовнику нашого серця вогонь горить постійно і ми підтримуватимемо його прагнення Творцю, оптимізмом, ініціативою, добрими справами, вдячністю, що захищає нас від будь-якого негативного впливу.

Оnline- зустріч відбулась завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК»

Бережіть себе та своїх близьких!

Миру та ПЕРЕМОГИ нам усім!

Шабат Шалом!

Комментарии закрыты.