ПЕСАХ 5783

Для учасників клубних програм Херсонського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» протягом кількох тижнів проходили заходи щодо підготовки до свята Песах. Розпочались вони з Всеукраїнського Пасхального online-марафону. На протязі п’яти днів учасники з зацікавленням дивились змістовні відеоролики, які запропонували організатори, це завжди визивало жвавий інтерес та дискусії. З задоволенням виконували практичні завдання, дізнавалися про традиції свого народу, ділились своїми рецептами та весело проводили час разом.

Кожна online-зустріч напередодні свята приносила щось нове – унікальне. Так 30 березня відбулась online-презентація «ПЕСАХАЛЬНОЇ ГАГАДИ» на українській мові, яка була випущена за підтримки «Джойнт»  American Jewish Joint Distribution Committee. Яскрава, змістовна, своєчасна, яку залюбки розглядали та читали учасники під час модельного Пасхального Седеру.

04 квітня відбулась «генеральна репетиція» порядка проведення  СЕДЕРА на якому здійснюються усі необхідні дії  — щоб у свято Песах 05 квітня повторити це вже у своїх будинках, разом зі своєю родиною. Центральною подією святкування Песаха є Великодній Седер. Цього дня відбувся Всеукраїнський  online –Седер та модельний Седер для тимчасово переміщених клієнтів Херсонського  Центру «Хесед Шмуель».    Особливість цього свята те, що ми, єврейський народ, вийшли з Єгипту. І там у цей момент ми стали народом. Тож це дуже важливе свято. До цього були, як сини Ізраїля, сини Яакова, як сім’я. А тоді, коли Бог їх вивів з Єгипту, він вирішив, щоб ми були, як народ. І ми стали народом. І це особливий день. Не просто, що було якесь диво, і ми святкуємо диво, яке колись відбувалося. Для нашої історії це дуже важливий момент.

Вітаємо всіх зі святом ПЕСАХ – нехай це світле свято стане початком всього лише доброго та світлого у Вашому житті.

ХАГ ПЕСАХ САМЕАХ!

Комментарии закрыты.