Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ КОРДОНІВ»

10 квітня в Університеті без кордонів продовжено online-знайомство членів Херсонського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель «з історією древнього Ізраїлю.

Зустріч розпочалась з душевної пісні «Мої євреї, живіть вічно » у виконанні Вахтанга Кікабідзе, що пролунала як вітання у дні святкування Песаху.

Письменник Віктор Михайлов цього разу продовжив свою розповідь про еллінський /грецький/ період в житті єврейського народу. В 320-201 рр. до н.е.землі Ізраїлю були у володінні Птоломеїв у Єгипті, а потім належали Селевкидам у Сирії. В цю епоху в єврейське середовище проникає грецька культура. Проте частина євреїв прагне зберегти своє віровчення та ритуали від язичеського та еллінського впливу. Розселення євреїв по всіх країнах Сходу та Заходу почалось за 3 ст.до н.е. В епоху правління в Палестині Птоломеїв утворилась багаточисленна колонія євреїв у Єгипті/ Александрія та інші. В місті Геліополе був збудований храм Онія, який міг конкурувати з Йєрусалимським. В 3 ст. до н.е. з’явились колонії євреїв у Римі та деяких приморських містах західного Середземномор’я.

На наступних online-заняттях слухачів Університету чекають нові цікаві історії з життя древнього народу.

Комментарии закрыты.