ТОРАТЕРАПІЯ

Завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» 21 квітня для учасників Клубних програм  Херсонського єврейського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» відбулася online- зустріч з  «ТОРАТЕРАПІЇ». Розпочав зустріч директор Центру Олександр Вайнер. Він розповів про основні напрямки роботи у цей непростий час, та відповів на питання присутніх.

Про відродження життя у нашому рідному місті учасники дізнались з розповіді волонтера Центру Софії Гельфандбейн, яка в  постійній рубриці «Новини Херсонщини» повідомила про них.

Також учасники online -зустрічі разом розглянули тижневу главу Тори, яка має назву «ТАЗРІА ТА МЕЦОРА». Навіщо ми щороку вивчаємо Тору? Мудреці сказали:  Ідучи дорогою життя, людина не повинна забруднитися, а якщо і забруднилася, то щоб знав, як відмитися.

У розділах «Тазріа» та «Мецора» розглядаються закони поведінки людини, коли він чи його майно вражені хворобою «цараат» (проказа). Як слід робити, щоб повернутися до стану духовної чистоти, а краще не виходити з цього стану. Для цього необхідно контролювати свою промову, щоб не було промахів та помилок. Дорогоцінне вміння стримувати мову від: звинувачення; пліток; висміювання; недоброго висловлювання про інших; «правди», яка приносить біль іншому; скарг… Список складено разом із учасниками групи.

Доброта Творця виявлялася в тому, що людина змушена залишити свій будинок, територію та суспільство людей. Це доброта? — запитували учасники online-зустрічі. На ці та інші питання відповіла психолог Тетяна Резуненко. І сьогодні важливо посидіти на самоті, проаналізувати себе та дійти виправлення. Після тшуви та одужання людина проходить процес, подібний до посвяти у священнослужіння, що радує Творця! Це здобуття іншого духовного статусу.

Разом ми звернули увагу на значимість цієї роботи і це допомагає виправити свій світогляд, своє світовідчуття, своє світосприйняття та свою поведінку.

Бережіть себе та своїх близьких!

Миру та ПЕРЕМОГИ нам усім!

Шабат Шалом!

Комментарии закрыты.