ТОРАТЕРАПІЯ

Завдяки проекту «ТУРБОТЛИВИЙ ЗВ’ЯЗОК» 28 квітня для учасників Клубних програм  Херсонського єврейського благодійно-общинного Центру «Хесед Шмуель» відбулася online- зустріч з  «ТОРАТЕРАПІЇ»

Цей тиждень ми жили з главами «Ахарей» та «Кдошим», де багато основ юдаїзму. «Святі будьте, бо святий Я…» звучить у перших рядках глави «Кдошим». Заповіді в цьому розділі звучать у множині, а на скрижалях вони в однині. Про що свідчить ця відмінність? Новий підхід — як Моше захищає народ від загрози винищення після гріха золотого тільця.  Народ міг подумати, що однина належить саме до Моші. Якщо так, то за що їх нищити? Вс-ний бачить мотив захисту Моше, його любов до народу і прощає, але це вже про Йом Кіпурі. Раші каже, що у цих розділах — основи віри.

Сьогодні ми розглянули схожу історію, коли учень приходить до Вчителя, щоб почути всю Тору, доки він стоятиме на одній нозі. Як декількома словами передати весь зміст Тори?! Тут ми приходимо до іншого підходу до заповіді «люби ближнього як себе» — «те, що не любиш, щоб робили тобі, не роби іншим». Як ємно ці слова передають суть Тори. І є можливість через себе відчути ближнього. Це важливо при розумінні єдності народу як єдиного «організму»! Зрозуміти іншого та знайти йому виправдання можливе лише за позитивного підходу. Такий орієнтир ми й обираємо.

Також всі учасники прослухали щотижневу рубрику «Новини Херсонщини», яку провела волонтер Центру Софія Гельфандбейн.

Зустріч закінчилась запалюванням шабатних свічок та побажанням ШАБАТ ШАЛОМ!

Бережіть себе та своїх близьких!

Миру та ПЕРЕМОГИ нам усім!

Шабат Шалом!

Комментарии закрыты.