Проект «УНІВЕРСИТЕТ БЕЗ МЕЖ»

      З гімну Ізраїлю розпочалася ця online –зустріч в проекті «Університет без меж» (Проект за підтримки JDC www.jdc.org), в якому відобразилася наша підтримка, розуміння та єдність. Друзі, ми з вами переживаємо найважчий для держави Ізраїль час. У багатьох присутніх у цій країні живуть близькі та рідні – діти та онуки.

     Сьогодні, 11 жовтня, ми продовжили цикл музичних online –зустрічей. Учасники проекту дізналися про відомий у 40-70-х роках минулого століття джазовий дует як «The Barry Sisters». Про їх життя і творчість розповіла композитор, піаніст, чудовий оповідач Вікторія Медова. Цей дует з’явився в середині 30-х років і спочатку називався «The Bagelman Sisters». Сестри Беррі (The Barry Sisters) — Клер (Claire) і Мерна (Merna) Беррі, які виконували пісні на ідиші та англійській.

      Вони були візитними картками сім’ї простого пекаря, в будинку якого не було навіть радіо. Сестри Бейгельман народилися в Бронксі, районі Нью-Йорка єврейських іммігрантів, їх дідусь жив у Києві на Подолі та переїхав до США з родиною після початку громадянської війни. Будучи ще маленькими дівчатками, вони брали участь як співачки в радіопередачі «Дядько Норман» на радіостанції WLTH, де їхній дует був відомий під назвою «Сестри Бейгельман». Вони співали все — від класичних ашкеназьких пісень до нових пісень держави Ізраїль, а також джазові та соул-композиції.

    Чималу роль у цьому відіграв чудовий талант аранжувальника та композитора Абрама Ельштейна, керівника дуету. Саме він створив для сестер аранжування містечкових єврейських пісень, зберігши їхній єврейський колорит і додавши модне «приджазоване» звучання.

    Багато пісень у виконанні цього дуету давно вважаються народними. Мелодії, наспівані ними і прикрашені енергією їхнього таланту, що випромінюється, стали популярними у всьому світі і продовжують залишатися такими до наших днів.

    До нових цікавих зустрічей!

    Хороших новин усім нам!

Виктория Медовая Поппури

Комментарии закрыты.